Logga in
Logga ut

Triss i nya äventyrsland för alla leksugna åldrar

Parkour, klättring och äventyrsland. Fredag 17 augusti öppnar inte bara ett – utan tre stora sportställen i Uppsala. Vi kikade in och testade Superpark i Boländerna som vill locka barn, föräldrar och möhippor.

Det är svårt att höra vad någon säger i det öronbedövande sågandet och hamrandet. In i det sista arbetas det flitigt för att allting ska vara klart när aktivitets- och äventyrsanläggningen Superpark slår upp sina portar i helgen.

– Där borta blir det rejäla ramper, förmodligen Uppsalas största, för BMX, skate, kickbikes och inlines. Och här har vi området för trampoliner och hoppgroparna, säger Sixten Svensson, projektkoordinator för Superpark.

Skjut på målvakt

Efter kaféet och lobbyn, till höger om lek- och klätteranläggningen för de allra minsta, breder sportdelen ut sig. Här finns flera olika ”burar” och lekanordningar som passar bra när man vill utmana sina kompisar. Förutom basketprickning, handbollsskytte på tavla och hockeyskott finns det även möjlighet att lägga fotbollstraffar på en virtuell målis.

– Givetvis riktar vi oss främst till barn, unga och föräldrar. Vi vill aktivera barn som nu för tiden är allt för stillasittande framför mobilen och datorn samtidigt som gympalektioner blivit färre i skolan. Men kompisgäng, företag, möhippor och svensexor kan även hyra in sig och ha en kul kväll här, säger Olle Starlander, Superparks platschef.

En omättad marknad

Många känner säkert igen honom från bandet Highway Stars och jobb med konsertbokningar, men han har även arbetat på Furuvik.

– Jag känner ordföranden i Superpark-kedjan och det var han som kontaktade mig och ville ha med mig på tåget. När vi var i Finland och kollade på Superparks anläggningar där blev jag helt såld när jag såg hur kul pensionärer hade i parken. Då bestämde jag mig för att tacka ja till jobbet.

Förutom Superpark, är det även premiär för nya Klättercentret och Katana Parkour i Fyrislund som också öppnar fredag 17 augusti.

– Marknaden i Uppsala är absolut inte mättad utan det är bara bra att det finns flera alternativ för alla som aktivera sig och ha kul i hop, säger Olle Starlander.