Logga in
Logga ut

Storvreta fortsatt favorit till SM-guld

Det stannade på elva raka segrar. Nästa vecka börjar slutspelet och frågan är ändå vad som kan stoppa Storvreta på vägen mot SM-finalen.

– Att vi skulle ha toppat säsongen för tidigt är bara önsketänkande från motståndarna, säger tränare Stefan Forsman som gör sin sista säsong i klubben.

Tisdagens bortamatch mot Mullsjö blev ett gupp i vägen. Sviten på elva raka segrar sprack för Storvreta som föll med 13–8 men i praktiken ändå är färdig serieetta.

På lördag avslutas grundserien i SSL med hemmamatch mot Helsingborg i IFU Arena. För Storvreta handlar mycket om att ge hemmafansen en fin avslutning.

– Vi har byggt upp en härlig atmosfär där vi lirar ihop med publiken. För oss är det viktigt att avsluta med en bra match där vi går all in, säger Storvretatränaren Stefan Forsman, som medger att slutspelet finns i bakhuvudet.

– Klart att det är lite kluvet men vi har en rolig spelidé med flera nya häftiga moment som vi vill koppla på nu. Vi känner inte att vi har fått ut max ännu utan ska växla upp en nivå till.

Hyllat spelsätt

Under säsongen har Storvreta verkligen klivit fram som seriens stora dominanter. Lovord har haglat över spelsättet, det höga försvaret och uppdrivna tempot i anfallsspelet där andra lag helt enkelt inte hinner med. Laget har också spritt ut sina många stjärnor i tre olika femmor av hög klass.

Stefan Forsman ser en faktor som viktigare än andra.

– Vår hårda försäsongsträning och att vi fortsatt träna mer än tidigare. Det har gjort att vi orkar mer än andra lag.

Siriustränaren David Ahlmark säger att ni tagit innebandy till en ny nivå, är det så?

– Jag blir glad över att höra det, David har varit med länge och kan innebandy. Vi har jobbat länge för att nå hit och vi är bra nu, det är vi.

Finns det risk att ni toppade formen för tidigt?

– Nej, det där är mest önsketänkande från motståndarna. Vi hade en tuff start på säsongen men sedan har vi i stort sett bara blivit bättre och det tänker vi fortsätta med.

Vad gäller valet av motstånd till slutspelet, där kvartsfinalerna drar igång 15 mars, fattar Storvreta sitt beslut torsdag 8 mars efter att spelarrådet bollat sina åsikter med tränarna.

UNT skriver att man redan kan boka biljetter till SM-finalen, känner ni trycket?

– Det gillar jag, som en bekräftelse på att vi gör något rätt. För oss står det också klart att vi ska till final.

Så det är bara att boka alltså?

– Ja, det tycker jag (skratt).

Sista säsongen

För Stefan Forsman står det sedan en tid klart att säsongen blir hans sista i Storvreta. Den senaste turbulensen i klubben – som blöder ekonomiskt – har inte påverkat hans beslut, säger han.

– Att jag hoppar av beror på att styrelsen har valt att jobba på ett nytt sätt som inte passar mig. Jag har jobbat efter en sportslig modell men klubbet har valt en annan väg och bland annat tagit bort Kim Knudsen (sportchef, reds anm).

Vad är det mer du inte gillar med den nya vägen?

– Det får du nog fråga styrelsen om. Men det är inga hard feelings. De jobbar på med sitt och jag med mitt.

Hur känns det att sluta?

– Klart att det är lite ledsamt att lämna klubben efter fyra bra år, men efter säsongen väntar nya äventyr på varsitt håll.