Logga in
Logga ut

Forward ska säkra hemåt

Korinne Campbell har rivstartat i sitt nya lag. Trots poängregnet i debuten så är det hennes defensiva styrkor som behövs i Uppsala Basket. På lördag är det viktig streckmatch hemma mot Mark.

Hon har inte sprungit in och högljutt snott pekpinnen i omklädningsrummet. Men däremot hoppas centern från West Virginia i USA att hon föregår med gott exempel på planen – och i gymmet.

– Jag är nog rätt lugn och inte den som pratar och tar stor plats i sociala sammanhang. Jag gillar att vara hemma och ta det lugnt, spela dataspel eller kolla på film. Men jag är en självsäker spelare som kämpar hårt för laget och ger 100 procent hela tiden. Jag hoppas att min energi smittar av sig och att jag kan hjälpa Uppsala till slutspel, säger Korinne Campbell.

Tränarna verkar imponerade av din attityd.

– Jag är definitivt väldigt seriös när det kommer till träning och vill vara i bra form. Det är viktigt för att jag ska kunna prestera fullt på planen.

Kommer du fortsätta att göra mycket poäng? 22 poäng i debuten.

– Haha, well, laget har redan bra offensiva spelare och jag kommer framför allt behövas i försvaret och speluppbyggnaden.

Du har spelat i bland annat Finland, Spanien och Grekland. Vad är dina intryck av Sverige?

– Jag hade bara hört bra saker om basket i Sverige innan jag kom hit. Att det skulle vara väldigt seriöst med bra tränare och bra träningsmöjligheter. Jag spelade i Finland förut, men hittills trivs jag bättre här faktiskt. Allt känns bra och det finns goda möjligheter att utvecklas som spelare , säger hon.

Vad är ditt personliga mål med Uppsala?

– Att nå framgång med laget. Ta oss till slutspel. Om vi verkligen kämpar och spelar det bästa vi kan så har vi absolut möjlighet till det.

Uppsala Basket ligger för närvarande sist och på lördag möter laget Mark som finns på sista slutspelsplatsen.