Logga in
Logga ut

”Vi har ringt varje vecka!”

Malmaskolan i Norby fyllde 50 år läsåret 2016/2017 och detta firades med en festlighet i maj 2017. På skolan finns en aktiv föräldraförening som ville uppvakta skolan – dess elever och personal – med en present.

Under 2016 började planeringen och det bestämdes att föreningen skulle låta bygga en hinderbana vid skolgården, som skulle kunna invigas vid jubiléet. För detta krävdes förstås tillstånd från Skolfastigheter och kontakt togs med kommunen.

Vidare finns ett bidrag från Boverket just för sådana här projekt angående barns utemiljö. Det anslag som föreningen beviljat (30 000 kronor) skulle med bidraget kunna fördubblas. Det skulle då bli en mycket fin och säker hinderbana. Dock måste ansökan till Boverket undertecknas av kommunen som huvudman för skolan och tillika fastighetsägare.

Nu har det gått 1,5 år sedan första kontakten med Skolfastigheter – och ingenting har hänt. Föreningen och skolan har upprepade gånger stött på kommunens tjänstemän. Periodvis har vi ringt eller mejlat varje vecka!

Det känns oerhört tråkigt att kommunens tjänstemän kan sinka ett beslut på detta sätt. Föräldraföreningen drivs helt ideellt och vi har på vår fritid lagt ner många timmar enbart på att stöta på kommunen. Vi skulle kunna göra nyttigare saker för skolan och dess elever.

Vill inte kommunen att föräldraföreningen ska få överlämna denna 50-årspresent till Malmaskolan?

 
 

Debatt

Insändare