Logga in
Logga ut

Var ska alla boende parkera?

Det måste finnas någon som inte gillar oss som bor på Stationsgatan. Vi kunde tidigare boendeparkera på till exempel Salagatan och andra gator närmast Centralstationen.

Sedan uppdagade någon övernitisk byråkratnisse att det aldrig var meningen att boende på Stationsgatan skulle få parkera där. Varför har man dock inte kunnat ge någon rimlig förklaring till.

En sak som nämndes var att det finns ett privat P-garage på vår gata så vi är väl försedda med parkeringsmöjligheter. Alla har dock inte råd att hyra in sig där. Det är lite skillnad på 400 kronor/månad och de 2 500 kronor/månad, som var priset då vi flyttade in 2016.

Lösningen för oss blev att parkera längre bort på ännu fria gator bortom Torkels­gatan och Liljegatan.

Men nu har kommunen infört parkeringsförbud i dessa områden också från 19 mars. Man kommer att kunna stå där för 10 kronor per timme klockan 8–16 och 5 kronor per timme klockan 18–24. Man kan också ansöka om boende­parkering – om man inte råkar bo på Stationsgatan som med sedvanlig nit är undantagen.

Nu står vi där igen utan att veta var vi ska ställa vår bil. Hade det inte varit för att vi behöver bil när vi åker till vår sommarstuga så hade vi övervägt att göra oss av med den.

Man kan lätt hålla sig för skratt när man tar del av kommunens stolta information: ”19 mars inför vi nya parkeringsregler i Fålhagen och Höganäs. Det gör vi för att boende och besökare lättare ska kunna hitta en parkeringsplats.” Är det inte underbart med denna nitiska vilja att ständigt försöka förbättra för de boende i Uppsala kommun?

 
 

Debatt

Insändare