Logga in

Trafikinfarkten Uppsala

Never ending story, skulle man kunna kalla de rödgrönas förstörelse av Uppsala. Att man bygger sönder staden, med kraftig förtätning och dålig stadsplanering, lär väl inte ha undgått någon. Den njugga inställningen till biltrafik har väl heller ingen missat.

Men av alla urbota dumma trafikförstörande åtgärder man gjort de senaste åren, så tar väl ändå totalhaveriet på Vaksalagatan priset. Denna tidigare smidiga och snabba infart från öster, har drabbats av två vansinnesåtgärder på kort tid. Först vägbulorna, vilket innebär, gasa, bromsa, gasa, bromsa. Misstänker att det åtminstone fördubblar utsläppen gentemot en jämn trafikrytm.

Men inte nog med det. Nu har renodlade bussfiler i ett körfält tillkommit. Hela vägen från Gränby in till city. Detta på en väg som faktiskt fungerat drägligt till och med under rusningstid. Hur det blir nu är ju inte så svårt att räkna ut. Längre köer, mer utsläpp och frustrerade pendlare. Landsbygdspartiet oberoende vill ha en framkomlig stad för alla trafikslag!