Logga in
Logga ut

”Nu krävs praktisk handlingskraft”

Debatt. Vivianne Macdisi (S) går i en debattartikeln i UT nr 8 till angrepp på Moderaterna. Låt oss istället diskutera det som betyder något, replikerar Stefan Olsson och Emilie Orring, båda (M).

Regionrådet Vivianne Macdisi (S) går till generalangrepp på Moderaterna. Och det med falska påståenden om att nedskärningar i vården väntar med en seger för alliansen i höstens val.

Dessutom förtiger hon sitt eget ansvar för den vård som totalhavererat under mandatperioden.

Moderaterna går inte till val på skattesänkningar i Region Uppsala. Inte heller på nationell nivå har Moderaterna någon avsikt att minska anslagen till sjukvården.

Vi välkomnar en tuff valdebatt, men finner det obegripligt varför Macdisi öppnar valrörelsen med rena lögner. Låt oss istället diskutera det som har betydelse för väljarna – den sjukvård som Vivianne Macdisi har haft ansvar för under snart fyra år.

Moderaterna välkomnar att även Socialdemokraterna nu ser vårdens stora problem. Frågan vi ställer oss är varför de avslagit alla våra förslag som skulle korta vårdköerna? Det är oacceptabelt att partiprestigen väger tyngre än att länets invånare får den vård de förväntar sig.

Vi vill att avslutningssamtal genomförs för att förstå problemen och att regionen undersöker hur vi återanställer erfarna sjuksköterskor. Vi har också föreslagit upphandling av de mottagningar som Socialdemokraterna och Miljöpartiet stängt. Men tyvärr anser Region Uppsalas rödgröna styre att vårdens utförare är viktigare än dess kvalitet.

Inte mycket pekar på att samma politiska styre skulle göra saker bättre om de får förnyat förtroende i höst. Det krävs nu realistiska idéer och praktisk handlingskraft, inte valfläsk om mer pengar.

Organisationen behöver först och främst ordning och reda. Region Uppsala måste bli en bättre arbetsgivare.

 
 

Debatt

Insändare