Logga in
Logga ut

Lyssnar på 60-plussare

Svar på insändaren ”Uppsala – inte så äldrevänlig stad” i Uppsalatidningen nr 9.

De som byggt upp vårt samhälle förtjänar respekt och trygghet. Det är syftet med kommunens medlemskap i WHO:s nätverk för Äldrevänliga samhällen.

Uppsala kommun har genomfört en stor dialog med Uppsalas 60-plussare för att komma fram till vad som behöver förbättras. Nyligen kunde jag och regionråd Bertil Kinnunen (S) berätta att ytterligare en mjuk linje sätts in mellan Nyby Servicehus och Gränby.

Det är ett direkt resultat av de synpunkter som vi fått in i arbetet med att göra Uppsala till ett äldrevänligt samhälle. Ett annat resultat är det arbete med att placera ut fler parkbänkar som nu pågår.

I vår fortsätter dialogen med ett antal arbetsmöten för att mejsla fram vad vi kan göra konkret för att förbättra vad gäller till exempel bostäder, utemiljö och landsbygd samt för att motverka den åldersdiskriminering som vi tyvärr ser. Anmälan till mötena görs på www.uppsala.se/aldrevanligstad.

Tillsammans ska vi komma fram till förbättringar inom varje område. Förslagen förs in i den treåriga handlingsplanen som kommunfullmäktige ska fatta beslut om.

 
 

Debatt

Insändare