Logga in
Logga ut

”Fortsatt soppa i köksfrågan”

Debatt. Ska bygget av ett nytt kök samt biblioteks- och konferenslokaler vid Akademiska sjukhuset bli av enbart av prestigeskäl? Det undrar ­regionråd Anna-Karin Klomp (KD).

Det ska byggas ett nytt matpalats vid Akademiska sjukhuset för 345 miljoner kronor. Huset ska också innehålla ett bibliotek och kunskaps- och konferenscentrum.

Detta trots att sjukhuset själva inte tycker att det behövs och att patienterna är nöjda med maten.

S och MP tycker att det är så viktigt att de prioriterar köket före en ny neonatalavdelning trots att vi får skicka neonatalpatienter till Åbo. Men allt det här är känt sedan tidigare.

Men nu har soppan i köksfrågan ökat ännu mer. I underlaget för det planerade sjukhusköket framgår att det nya bibliotek och kunskaps- och konferenscentrum som också ska byggas ska nyttjas av Uppsala universitet.

Det har nu framkommit att Uppsala universitet inte anser att det finns behov att något nytt bibliotek och därför inte avser hyra lokaler i den nya köksbyggnaden.

Det bästa vore naturligtvis om man tagit reda på om det funnits ett behov innan man beslutade att bygga nytt. Men ännu är ju spaden inte satt i marken så det finns faktiskt möjlighet att ändra sina planer.

Med anledning av detta har vi krävt att regionstyrelsen ska få en redovisning av vilket behov de nya biblioteks- och konferenslokalerna fyller och vem som ska finansiera hyran.

För vi hoppas verkligen att bygget inte ska ske till vilket pris som helst av rena prestigeskäl.

 
 

Debatt

Insändare