Logga in
Logga ut

”Fel om moderat politik”

Replik på Agneta Gilles (S) debattartikel om mörkade nedskärningar i Moderaternas budget i Uppsalatidningen nr 48.

Agneta Gille gör gällande rena oriktigheter om moderat politik. Hon glömmer att med ett ord nämna att Moderaterna fram till år 2020 i sin nationella budgetmotion satsar cirka 60 miljarder kronor på skola och annan välfärd i kommunerna jämfört med regeringens ungefär 40 miljarder kronor.

Faktum är att vi moderater via vår nationella budget för år 2017 satsar 145 miljoner kronor på skola och välfärd i Uppsala kommun. Moderaterna lägger 14 miljoner kronor mer än regeringens välfärdsmiljarder, i jämförelse med den fördelning som regeringen presenterade i april 2016.

Detta sker dels genom generella medel, dels genom satsningar på en bättre skola för alla barn och ungdomar. Vi vill ha en allmän (avgiftsfri) förskola från två års ålder, en timme mer i skolan per dag i lågstadiet och en timme mer matematik i högstadiet.

Vi bygger ut läxhjälp och lovskola eftersom vi är av åsikten att ingen elev ska halka efter och att alla ska nå sin fulla potential. Utöver detta satsar vi på högre löner för lärare.

Faktum är att det är svårt att förstå hur Agneta Gille räknar när hon skriver om moderat välfärdspolitik i riket och Uppsala kommun.

 
 

Debatt

Insändare