Logga in

Snabb succé för Team Knivsta

Knivsta saknade något, tyckte den sjungande brandsoldaten Kristina Gissler. Därför startade hon kören Team Knivsta som har 48 medlemmar efter bara ett par veckor.

Team Knivsta heter den nystartade kören som bygger på ”Så ska det låta”-profilen Putte Nelsons koncept. I ”Team Putte”-körerna, som finns på flera håll i landet, alla är välkomna oavsett erfarenhet.

– Alla som vill får vara med och vi använder inga noter. Den som vill träna hemma kan använda en app där du kan lyssna på din stämma och de andras, säger körledare Kristina Gissler.

Hon jobbar till vardags som brandman inom Brandkåren Attunda och blev Årets Knivstabo år 2018, bland annat för sina små musikaler där hon lär barn om brandsäkerhet. Sångerska har hon varit sedan 19 år tillbaka, med erfarenhet av bland annat showproduktioner. Just körsång är något som Kristina Gissler har saknat sedan hon flyttade till Knivsta för fem år sedan.

Hon tyckte att det var synd att Knivstaborna var tvungna att åka till Stockholm eller Uppsala för att sjunga i kör.

– Så blev jag tillfrågad om jag var intresserad av att starta en Team Putte-kör i Knivsta. Först undrade jag om jag skulle klara av det. Men nu känns det jättebra. Viktigast för mig är att vi har glädjen och gemenskapen i fokus, inte enbart prestationen.

Sedan tre veckor kan de sångsugna ses i Gredelbykyrkan, där Team Knivsta övar klockan 18.30 till 20 på tisdagskvällar.

– Kyrkan är så mysig, ligger centralt och har en mycket bra akustik för körsång, säger Kristina Gissler.

Ryktet om kören har spridit sig snabbt och hittills har 48 Knivstabor gått med.

En som själv aldrig har varit i Knivsta är Putte Nelson.

– Tyvärr inte men nu har jag en anledning att komma på besök. Det är så nära Stockholm att jag hoppas hinna med ett besök under hösten, säger han.

Team Putte-körerna har sedan tidigare sammanlagt över 1 800 medlemmar i Stockholm, Uppsala, Jönköping och Linköping.

– Intresset är så stort att jag inte har tid och ork att dra igång fler körer själv. Men jag vet att det finns många duktiga körledare där ute som har viljan och tiden men kanske behöver lite hjälp med de andra förutsättningarna. Så fick jag Kristina rekommenderad och det känns toppenbra att hon leder kören i Knivsta.

Nu förbereder sig Team Knivsta för ett par offentliga uppträdanden som väntar under hösten. Den 24 november är det konsert i Gredelbykyrkan och den 7 december sjunger kören som del av programmet vid årets stora Knivstahändelse – invigningen av Centrum för Idrott och Kultur.