Logga in
Logga ut

Så blir Studan år 2021

Bitarna faller på plats för nya Studenternas. Nu presenteras de senaste illustrationerna av arenan som ska stå klar år 2021. Nytt är bland annat en året-runt-öppen restaurang, integrerad i sektionen mot Stadsträdgården.

Under en informationsträff på onsdagen presenterade kommunen de nya illustrationerna av hur framtidens Studenternas ska se ut.

Nya tillbyggnader

Arenan, som beräknas vara helt färdig år 2021 blir ”ett nytt kapitel för Studenternas”. Samma plats, samma namn, men med en ny fotbollsarena för 10 000 åskådare och ett helt nytt torg – dubbelt så stort som Stora torget.

Jämfört med tidigare illustrationer visar de nya bilderna på flera tillbyggnader. Mest iögonfallande är den långsmala del med arbetsnamn ”Åhuset”, som löper längst det nordöstra hörnet av arenan.

Stor restaurang

Den ska rymma butik, café och en året-runt-öppen restaurang på 600 kvadratmeter, med terrass.

– Tidigare var det tänkt att restaurangen skulle ligga på andra sidan av arenan men vi flyttar den till ett bättre läge, säger projektchef Conny Niklasson på Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB.

– Där gör den mer nytta för gemene Uppsalabo, särskilt de dagar när det inte är match. Och utomhusdäcket hamnar i solen, det blir kalas­läge.

Pris: 720 miljoner kronor

Sedan tidigare står klart att arenan inte bara kommer att användas för matcher utan även vara öppen för träning och evenemang, som till exempel konserter. Vid konserter ryms upp till 15 000 åskådare. Uppskattad kostnad för fotbollsarenan är cirka 400 miljoner kronor. Totalt för hela projektet (inklusive kommersiella ytor/restaurang/service) beräknas summan till 720 miljoner kronor.

 
 
  • Mest lästa