Logga in
Logga ut

Knivsta får egen gala

Ingen kommun med självaktning vill vara utan en rejäl näringslivsgala. Nu gör Knivsta slag i saken och skapar en kväll som hyllar sina driftiga, lokala företag.

Torsdag 11 oktober arrangeras Knivstas första näringslivsgala, i Tilassalen på kommunhuset.

– Knivsta är en växande ort, med många som flyttat hit. Vi har jättemånga företag som många faktiskt inte känner till. Det blir också lätt att vår identitet slukas upp av Uppsalaregionen. Därför behöver vi lyfta Knivsta, säger Pernilla Westerback, näringslivssamordnare på Knivsta kommun och en av arrangörerna bakom galan.

Galan är tänkt att uppmärksamma Knivstas företagare och föra dem närmare varandra. Under kvällen utdelas pris till Årets Knivstaföretagare och Årets samhällsengagerade näringslivsprofil.

– Grundtanken är att skapa en mötesplats, men vi vill också lyfta företagen här och få dem att känna en stolthet över att vara företagare i Knivsta, säger Pernilla Westerback.

Och att Knivstas företagare har något att vara stolta över står helt klart. När Svenskt Näringsliv förra veckan släppte sin årliga rankning av det lokala företagsklimatet i Sveriges kommuner hamnade Knivsta kommun på plats 33 av 290, en förbättring med 14 placeringar jämfört med året innan. Det innebär att Knivsta har Uppsalaregionens bästa företagsklimat. Rankingen baseras dels på företagarnas egna omdömen av företagsklimatet i sina respektive kommuner, dels på statistik vad gäller strukturella förutsättningar för företagande.

– Det faktum att kommunen har en stark och tydlig medpart i form av Knivsta företagarförening är en viktig orsak till det, grus i företagsklimatsmaskineriet tas upp direkt i rak dialog. Med ömsesidig förståelse, en gemensam målbild och tydlig fokus på ständigt förbättringsarbete går Knivsta från klarhet till klarhet, kommenterade Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv i Uppsalaregionen.

Näringslivsgalan arrangeras i samverkan mellan Knivsta kommun, Alsikebolaget, Knivsta företagarförening, Nyföretagarcentrum och VD-nätverket.

Kvällens konferencierer är James McKie och Roger Hidström Germer. Från scenen står bland annat Camilla Enström för musiken medan Knivstasonen Victor Bouveng berättar om sin racingkarriär och egna företagande.