Logga in
Logga ut

Här badar du naturligt i sommar

Det finns gott om naturbad i Uppsala, både för två- och fyrbenta och för folk med och utan badkläder. Här är en guide för alla badsugna.

Borgardalsbadet. I Lötsjön, i Länna. Sandstrand, flera bryggor, stora gräsytor samt en hopplattform.

Fjällnorabadet. I sjön Trehörningen, Fjällnora. Stort, lättillgängligt bad med sandstrand och stora gräsytor. tillgänglighetsanpassad ramp och brygga, toaletter, omklädningshytter med dusch och bastu, naturlekplats, trampbåtar, hopptorn och flytbrygga.

Fjällnora hundbad. I Trehörningen, cirka 600 meter från Fjällnorabadet. Sandstrand och gräsyta samt brygga och grillplats.

Fjällnora naturistbad. I sjön Ramsen, i Fjällnora friluftsområde. Sandstrand, brygga, gräsytor, grillplatser och toalett.

Hammarskogsbadet. I Dalbyviken, i Hammarskogs friluftsområde. Barnvänlig badplats med stora gräsytor, flera bryggor och toalett.

Hosjöbadet. I Hosjön, i Knutby. Litet bad med sandstrand och brygga. I närheten finns vindskydd, grillplats och toalett.

Lafsenbadet. I Lafssjön. Ganska lättillgängligt bad med gräsytor, brygga, sandstrand, grillplats och toalett.

Lerhagsbadet hundbad. I Ekoln, längs strandpromenaden mellan Lyssnaängsbadet och Sunnerstabadet. Sandstrand och inhägnad gräsyta.

Lyssnaängsbadet. I Ekoln. Stadsnära, lättillgängligt bad med sandstrand, brygga, gräsytor, kiosk och toalett.

Måviksbadet. I sjön ­Vällen. Litet, lättillgängligt bad med sandstrand, brygga, flytbrygga, toalett och gräsytor.

Näsuddsbadet. I Funbosjön. Litet, lättillgängligt bad med sandstrand och gräsytor. Omklädningshytter, grillplats, toalett, brygga och flytbrygga.

Pilsbo badplats. Vid Skofjärden, i Pilsbo friluftsområde. Brygga, grus- och gräsytor. Raststuga, fotbollsplaner, toaletter och grillplats.

Sandviksbadet. I Långsjön, i Björklinge. Kallas även Långsjöbadet och Björklingebadet. Stort och lättillgängligt med sandstrand, bryggor, gräsytor, omklädningshytter, toaletter, lekplats och beachvolleyplan. Ett hundbad finns cirka 1 km bort.

Skyttorpsbadet. I Fyrisån, i Skyttorp. Litet och lättillgängligt med sandstrand, gräsytor och toalett.

Storvadsbadet. I Fyrisån, i Gamla Uppsala. Sandstrand, brygga, stora gräsytor, picknickyta samt dusch.

Storvretabadet. I Fyrisån, i Storvreta. Lättillgängligt med sandstrand, brygga, beachvolleyplan och stora gräsytor.

Sunnerstabadet. I Ekoln. Lättillgängligt med sandstrand, stora gräsytor och toalett.

Södersjöbadet. I Södersjön, i Almunge. Lättillgängligt med stor gräsyta, brygga, flytbrygga, omklädningshytter och toalett.

Testenbadet. I Testensjön. Stort och lättillgängligt med brygga, flytbrygga, beachvolleyplan, grönytor för bollspel, grillplats, toalett och omklädningshytter.

Vårdsätrabadet. I Ekoln. Litet bad med gräsytor för solbad. Toalett vid parkeringen.

Wikbadet. I Lårstaviken, i Vik. Lättillgängligt bad vid Wiks slott, utrustat med en tillgänglighetsanpassad badramp, en stor gräsyta, brygga, hopptorn och kafé.