Logga in
Logga ut

Flera anhållna för mordet i Stenhagen

I måndags anhölls en person misstänkt för mordet i Stenhagen den 18 augusti. Samtidigt blev även flera personer anhållna som misstänkta för medhjälp till ­brottet.

Efter ett planerat tillslag mot flera adresser i Uppsala och Gävle greps och anhölls under måndagen flera personer. En av dem är misstänkt för mordet i Stenhagen den 18 augusti 2017, när en 30-årig man hittades dödligt skottskadad vid en bil på Stenhagsvägen. Övriga anhållna är misstänkta för medhjälp till brottet.

Polis och åklagare är mycket förtegna med detaljer om utredningen och vill till exempel inte svara på hur många personer som är anhållna som misstänkta för medhjälp.

– När det gäller detaljer om personerna i utredningen så har vi valt att lägga locket på, säger vice chefsåklagare Magnus Berggren till Upp­salatidningen.

Är från Uppsala

Den information som hade kommunicerats ut vid Uppsalatidningens pressläggning är att kammaråklagare Thomas Forsberg beslutat att anhålla en person på sannolika skäl misstänkt – alltså den högre graden av misstanke – för mordet. ­Övriga anhållna är skäligen misstänkta för medhjälp till mordet. Samtliga anhållna är hemmahörande i Uppsala.

– Det här är resultatet av ett omfattande och väl utfört polisarbete där bland annat analys av övervakningsfilmer spelat en viktig roll, säger kammaråklagare Thomas Forsberg i ett pressmeddelande.

Utredare vid polisens rotel för grova brott i Uppsala förhör nu de misstänkta.

I anslutning till insatsen har polisen också hämtat ett par personer som kommer att förhöras som vittnen.

– Inom ramen för operation Lynx har ett flertal och simultana insatser genomförts i Uppsala, säger Jale Poljarevius, polisens kommenderingschef.

Eventuellt beslut om att begära någon eller några av de anhållna häktade ska tas av åklagare senast på fredag 9 februari klockan 12.