Logga in
Logga ut

Döms för knivvåld och svärdhot

En 34-årig man döms till sju månaders fängelse efter att ha rispat en annan man med kniv på halsen och ansiktet, samt återvänt till brottsplatsen för att sticka ned ett svärd i brevinkastet och mordhota de boende.

En natt i september befinner sig två män och en kvinna på hennes adress i Uppsala. Under natten uppstår ett bråk mellan männen och den åtalade 34-åringen utdelar knytnävsslag varpå männen tar stryptag på varandra. I tumultet får 34-åringen tag på en grillkniv och skär den andre mannen flera gånger i ansiktet och på halsen.

Svärd i brevlådan

34-åringen blir sedan utkastad ur lägenheten av mannen och kvinnan. Han återvänder senare till adressen och har med sig en ett svärdsliknande vapen på drygt 35 centimeter, som han viftar med genom brevinkastet när han inte blir insläppt genom lägenhetsdörren.

34-åringen står sedan på gården och skriker att han ska vänta där och döda mannen och kvinnan, varpå hon ringer 112.

Av larmsamtalet fram­-går att kvinnan är mycket rädd.

Polisen anländer till adressen, griper 34-åringen och tar honom till arresten. Där riktar han ett knytnävsslag mot en av poliserna som lyckas undvika slaget. 34-åringen säger då att han ska döda polismannen.

Får sju år

I veckan hölls rättegången i Uppsala tingsrätt, där den åtalade mannen nekade till anklagelserna. Enligt honom har han bara använt självförsvar vid bråket och sedan återvänt till platsen för att hämta sina tillhörigheter. Uppsala tingsrätt tror mer på den angripne mannen och kvinnan som lämnat samstämmiga uppgifter.

34-åringen, som är dömd två gånger tidigare för bland annat misshandel och hot, döms nu till sju månaders fängelse för misshandel och olaga hot samt hot och försök till våld mot tjänsteman. Han ska även betala 17 400 kronor till mannen och 7 400 till kvinnan i skadestånd.

 
 
  • Mest lästa