Logga in
Logga ut

Sargat Sirius satsar på Moses återkomst

Dystert: Med tre veckor till den allsvenska premiären är Sirius skadelista lång. Efter cupmatchen mot IFK Göteborg var hela tio spelare borta.

Glatt: Moses Ogbu kommer hem igen.

– En offensiv förstärkning som sällan blir skadad, säger andretränare Thomas Lagerlöf.

Sirius spelade 2–2 borta mot IFK Göteborg, och åkte därmed ur Svenska cupen i lördags. Ett hedervärt resultat (där Jakob Bergman petade in två mål på sin förra klubb), särskilt som sargade Sirius bara hade tre utspelare på bänken. Skadorna har duggat tätt under försäsongen och mot blåvitt förvärrades läget när Ian Sirelius linkade av planen.

Läglig ledighet

– Skador är aldrig bra, självklart hade vi velat att alla skulle vara hela. Med tanke på situationen känns det helt okej att åka ur cupen. Sedan är det klart att vi ville slå ut Göteborg men vår lediga helg nu ligger bra i tiden, säger ­Sirius assisterande tränare Thomas Lagerlöf.

På det stora hela anser han inte att Sirius hade kunnat träna annorlunda för att minska antalet skador. De flesta beror på yttre omständigheter och otur.

Ett glädjande besked kom i måndags när det stod klart att Moses Ogbu återvänder till Sirius. Moses, som gick till Jönköping Södra inför förra säsongen men lånades ut till Sirius under hösten, ansluter nu som fri transfer till Sirius inför den allsvenska säsongen.

Flexibel ledartyp

– Ett glädjande besked. Vi har letat en offensiv förstärkning med tanke på skadeläget och med Moses får vi en spelare som sällan missar några träningar eller matcher. Han vet hur vi spelar och kan spela på flera positioner. Inte minst har han med åren utvecklat väldigt bra ledaregenskaper.

Under 2016 hade han svårt att komma upp i sin tidigare nivå, hur ser ni på det?

– Han var extremt dåligt tränad när han kom tillbaka till Sirius första gången i somras och vägde sex kilo för mycket. Nu ser det betydligt bättre ut, han är i bra form och har spetsegenskaper som passar lika bra i allsvenskan som de gjorde i superettan.