Logga in
Logga ut

”Vi studenter tappar förtroendet”

En kurskamrat till mig på sjuksköterskeprogrammet drabbades nyligen av en fotbollsskada i knät. Det är en otroligt driven och ambitiös tjej som inte bara lever för fotbollen utan också brinner för sitt framtida yrke inom vården. Hon har gjort allt för att slippa missa för mycket och riskera att gå om.

Hon har kommit med massor av förslag på lösningar men mötts av motstånd från skolledningen, som menar att ”det är lättare” om hon går om en termin. De tycks inte vilja göra det som är bäst för henne.

Hon har även frågat hur programmet ser på om man till exempel sitter i rullstol. De medgav att personer med funktionsnedsättning också får läsa till sjuksköterska och att möjligheten att utföra praktiken är densamma för alla studenter. En knäskada borde alltså inte vara ett problem.

Det enda hon behöver hjälp med är att skolan möjliggör praktik under senare delen av terminen så att hon hinner återhämta sig efter en operation. Det vägrar skolledningen i nuläget att bistå med. De har bestämt att hon ska gå om terminen istället. Med konsekvensen att hon nu tvingas sitta hemma arbetslös.

Personalen är alltså inte mån om att vi studenter utbildar oss färdigt till sjuksköterskor. Det här gör att jag och många andra studenter tappar förtroendet för programmet och universitetet.

Är detta ett rykte som sjuksköterskeprogrammet vill ha? En sak är säker, på det här sättet främjar vi inte en ökad tillgång av sjuksköterskor.

 
 

Debatt

Insändare