Bara några timmar efter mordet i Stenhagen den 18 augusti, där en 30-årig man sköts till döds vid en parkeringsplats på Stenhagsvägen, skedde en skottlossning på Lagmansgatan i Malmö.

Vid 23.30 blir två personer skjutna i anslutning till en bil på Lagmansgatan. Minst en okänd gärningsman öppnar eld och skottskadar båda männen allvarligt, men inte dödligt.

– De målsägande stannar bilen för att släppa av en person och blir då beskjutna med ett automatvapen. De skadas men är inte kvar på sjukhus längre, säger Malmöpolisens förundersöknings­ledare Göran Söderberg till Uppsalatidningen.

Tidigare suttit häktad

Det är tidningen Aftonbladet som kommer med uppgiften om en eventuell koppling mellan skotten på Lagmansgatan i Malmö och Stenhagsvägen i Uppsala.

– Jag kan bekräfta att den ena av två skottskadade på Lagmansgatan är från Uppsala, säger Göran Söderberg.

Enligt Aftonbladet har den skottskadade personen från Uppsala förra året suttit häktad, misstänkt för medhjälp till ett mord på en gangsterledare i Malmö, men senare släppts på fri fot.

Skriven i Uppsala

Uppsalatidningen skrev nyligen om det fallet, i samband med att mannen tilldömts ett skadestånd för tiden i häktet, och konstaterade att det rör sig om samma person som år 2013 friades i hovrätten för ett mord i Uppsala.

Den gången efter att ha blivit utpekad och dömd i tingsrätten för att ha skjutit ihjäl en jämnårig man i dennes hem på Vaksalagatan i Uppsala. De vittnesuppgifter som låg till grund för tingsrättsdomen ansågs dock inte tillräckligt trovärdiga i hovrätten.

Mannen, alltså den för två grova brott frikända person som nu skottskadats i Malmö, är ursprungligen från och fortfarande skriven i Stenhagen.

Utreder ni ett samband mellan mordet på Stenhagsvägen i Uppsala och skjutningen på Lagmansgatan i Malmö?

– Nej, det gör vi inte i nu­läget. Men förundersökningen fortgår. Vi jobbar på och samlar in information, säger Göran Söderberg.