Logga in
Logga ut

Vilka blir årets vinnare?

Vem har gjort mest för Uppsala? Det är dags att nominera kandidater till Årets Uppsalabo, Årets Kreativaste Uppsalabo och Årets Marknadsförare av ­Uppsala.

På Uppsalatidningens webbsida, www.uppsalatidningen.se, går det nu att föreslå kandidater till de tre utmärkelserna. Precis som 2015 och 2016 handlar det om att lyfta fram personer som gjort eller gör värdefulla insatser för Uppsala. Bakom initiativet står föreningen U!Club.

Rörd Ståhl

Förra året blev Johan Ståhl, Stina Wollter och Thomas Sonesson vinnare. Magikern och illusionisten Johan Ståhl var rörd när han korades till Årets Uppsalabo:

– Jag har ju stått på scen i Las Vegas och tagit emot många fina priser, men det här, det är ju på riktigt!

Han fick utmärkelsen främst för sin satsning på den årliga magi- och humorfestival Uppsala Magic & Comedy. Årets festival äger rum 20–30 april.

Glad Wollter

Stina Wollter blev Årets mest kreativa Uppsalabo och var glad över att ”få bli synliggjord och bekräftad”. Och apropå sin hyllade baddräktsdans på Youtube ­förklarade hon att hon tänker fortsätta ”fladdra med mitt glada, jävla fett och försvara rätten att finnas till utan att skämmas!” Nu gör hon det med bravur i ”Let’s Dance”.

Stolt Sonesson

Entreprenören Thomas Sonesson, styrelseordförande i Uppsala Stadsmission, tog stolt emot utmärkelsen Årets marknadsförare av Uppsala.

– Vi måste alla göra det vi kan, inte minst för människor som har det mindre bra. Uppsala är faktiskt inte bättre än sin sämsta sida, sade han i sitt tacktal.

Nomineringen pågår till 26 april. Därefter utses finalisterna och en omröstning bland läsarna startar. Vinnarna avslöjas vid Uppsalafesten som i år äger rum lördag 26 augusti.