Logga in
Logga ut

Stjärnor fyller festivalen

Fredag 11 augusti anordnas festivalen Let’s spend the night together. Då uppträder återigen Uppsalas popdrottning Veronica Maggio på hemmaplan.

– Några av mina bästa konserter har jag gjort här, säger hon.

Tanken var att endagsfestivalen ”Let’s spend the night together” med Weeping Willows, Linnea Henriksson, Hurula, Veronica Maggio och Moneybrother skulle vara i Botaniska trädgården. Men arrangörerna anser att Kap-området passar bättre rent logistiskt och har flyttat festivalen dit.

– Det ska bli jättekul att komma hem till Uppsala och spela igen. Jag har haft några av mina bästa spelningar här och tänker framför allt på ­senast jag uppträdde i Botaniska. De allra första spelningarna i Uppsala kändes inte så speciella, men det handlade nog om att det var ganska nyligen jag hade flyttat från stan då, säger Veronica Maggio.

Flyttar inte hem

Trots de varma känslorna för hemstaden har hon inga planer på att flytta tillbaka.

– Nej, det känns inte aktuellt. Uppsala ligger så nära och det hade inte blivit mycket skillnad. Dessutom har jag hela mitt liv och alla vänner i Stockholm.

Förra sommaren fyllde hon Stockholms stadion och frågan är om inte alla konserter känns fjuttiga efter det?

– Nä, så funkar det inte. Jag skulle aldrig vilja spela på samma ställe kväll efter kväll. Det är en kick att kunna gå från en stor arenaspelning till en liten och svettig klubbkonsert. Jag älskar att alla förutsättningarna ändras.

Fart och fläkt

Spelningen på Stockholms stadion sändes av SVT och gjorde mäkta intryck på en speciell person.

– Min sexåriga son tittade på det i julas. Han kunde inte förstå att så många människor kommit dit för att se på mamma. Men han var imponerad och nu kallar han mig rockchefen.

På Let’s spend the night together delar hon scen med andra populära artister och går som huvudakt på sist av alla.

– Det blir nog en typisk festivalspelning. Alla i publiken är inte där för att se bara mig. Då brukar jag försöka gå in med mer energi och ös från början för att nå publiken direkt.

Speciell pepp

Veronica Maggio strävar efter att vara en liveartist på blodigt allvar som inte bara går ut och betar av ett gig. Spelningen ska kännas på riktigt. Att hon är där i stunden och vågar släppa garden för publiken.

– Jag är så sjukt peppad inför varje konsert. Går runt och är helt övertänd. Det är nog jobbigt för dem omkring mig, men det gör även att jag aldrig ser en spelning som ren rutin utan alltid ger allt på scenen, säger Veronica Maggio.

mattias@uppsalatidningen.se